.::. ماه ِ مون .::.

خدا

 

جنوبی ها برای ماه رمضون با خرما زیاد مانور غذایی می دن منم که چند سالی جنوب بودم ذائقم شمالی جنوبی شده.

مگه میشه ماه رمضون باشه و رنگینک و حلوا خرمایی و بنیه خرما رو نخورد.

.

امروز از جنوب برام خرما رسید منم دیدم تنور داغه زودی یه حلوا خرمایی چسبوندم به تنور ...

امسال هنوز بنیه خرما رو درست نکردم که ازش عکس بزارم ولی دستورش رو می نویسم.

.

طرز تهیه بنیه خرما :

تخم مرغ 2عدد
شیر 4/1 پیمانه
زعفران آب کرده 1 ق سوپخوری
روغن مایع 4 ق سوپخوری
پودر قند نصف ق چای خوری
BK 1 ق سوپخوری
دارچین 1 ق س
خرما به میزان لازم
گردو 2/1 پیمانه
روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم
آرد حدود یک و نیم پیمانه

ابتدا هسته خرما را در آورده و وسط آن یک چهارم گردو را قرار دهید. خرما های آماده را کنار بگذارید .
تخم مرغ ، شیر، دارچین ، BK و پودر قند را با همزن دستی بزنید تا کاملا یکدست و نرم شوند. سپس زعفران آب کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. بعد روغن مایه رابیفزایید و آرد را کم کم بریزید تا مواد نیمه سفت شوند و به حالت ماست چکیده در آید روغن را در ظرف ته گود کوچکی داغ کنید. خرماهای آماده را درون مایه خمیری بزنید و در روغن داغ سرخ کنید تا برشته شود.
پس از سرخ شدن، آنها را درون صافی بگذارید تا روغن اضافی آن برود.

.

و اما رنگینک رو هم فکر کنم اکثراً بلد باشن، اگر کسی بلد نبود ایمیل بزاره براش طرز تهیه ش رو می فرستم و اما حلوا خرمایی دستور سرآشپزمژه

مواد اولیه اش بستگی به خودتون داره که چقدر می خوایین درست کنین.من چون میخواستم زیاد درست کنم نصف جعبه خرما برداشتم.

هسته خرما رو در می یاریم بعدش داخل یه ماهی تابه با نصف قالب کره تفت می دیم و هم زمان با گوشکوب له ش می کنیم بعد اندازه ١ قاشق غذاخوری بهش دارچین اضافه می کنیم و ١ قاشق غذا خوری پودر قند(می تونید پودر قند هم نریزید یا نصف قاشق بریزد).

بعد داخل یه دیگ به انداز ه ١۵ قاشق غذاخوری آرد می ریزد و تفت می دید (مثل حلوا تا خامی آرد گرفته بشه)، بعدش ٣ قاشق غذاخوری بهش روغن جامد اضافه می کنید(کره هم می تونید اضافه کنید)، روغن و آرد رو هم می زنیم تا مثل عسل بشه نه خیلی شل نه خیلی سفت وقتی آرد آماده شد خرما ها رو بهش اضافه می کنیم و ورز می دیم البته چون هنوز مواد داغ هست می تونید با همون گوشکوب این کار رو انجام بدید. زیر گاز رو خاموش کنید و تا جایی که آرد به خورد خرما بره به ورز دادن ادامه بدید البته اگر دوست داشتید می تونید ١ قاشق غذاخوری دیگه دارچین اضافه کنید.

.

وقتی حلوا آماده شد چند راه برای تزئین هست .

.

یا مواد رو مثل گردو گرد کنید وسطش مغز گردو بزارید و توی پودر پسته و نارگیل و کنجد غلت بدید و یا مواد رو با مثل رولت باز کنید و وسطش گردو و پودر پسته و ... بزارید و لول کنید بعد مثل همون رولت ببرید و یا اینکه یه مقدار از حلوا رو داخل یه ظرف صاف کنید و مغز گردو و و کنجد رو روش بریزید و یکمی فشار بدید و بعد بقیه حلوا رو روی این موارد بزارید و دوباره تزئین کنید روش رو ، با کنجد، پودر نارگیل، خلال پسته و یا گردو ...

.

بعدم موقع افطار می تونید نوش جان کنید.

بنیه خرما رو به کسایی که چاق هستن سفارش نمی کنم چون خیلی میزان کالریش بالا هست.

این بود دستور آسون یه حلوا خرمایی خوش مزه .

نکته : باز هم ذکر می کنم که این دستور یه حد ثابت نیست که حتما باید همین مقدار باشه می تونید کمتر درست کنید یا بیشتر.

نوشته شده در یکشنبه ۱ شهریور ۱۳۸۸ساعت ٦:٢٧ ‎ب.ظ توسط نظرات () |

Design By :
تحلیل آمار سایت و وبلاگ